Tessék, ilyen gyönyörűségeket sütöget, csak úgy próbaképpen, a Zsuzsi, aki nekem az én kis ügyes, szorgos feleségem:
Ez itt egy fantasztikus diós-rozsos cipó. (És, a képeken ugyan nem látszik rendesen, de volt hozzá egy ugyancsak fantasztikus zöldséges-mézes-kókuszos(!) félig (krém)leves, félig főzelék — ami sajnos hűtés nélkül egy kicsit megsavanyodott. De hálistennek még éppen élvezhető maradt, illetve, hát, pont a savanykásság-csípősség "elcsinálása" miatt került bele a méz és a kókusz... — hála legyen érte!)
Ennek a kiváló kis zsemlecipónak az elkészítéséhez kellett:
- 20-30 deka AboMill rozsos lisztkeverék a TESCÓ-ból (ja igen: mi még nem utáljuk a TESCO-t, mint a fogvicsorgató globálnagytőke országvesztő ármánykodását...)
- pár deka dióbél
- némi élesztő, tej, meg só (ebben nincs víz, l. Zsuzsi kommentjét)
- 50Ft-nyi áram (légkeveréssel 175-200 fokon sült fél órát)
- Zsuzsi, aki kitalálta, meggyúrta, megkelesztette, kisütötte és mindenféle további klassz holmikkal együtt feltálalta, hogy sok szeretettel betömjem az arcomba...