Kenyér-fronton bámulatos áttörést hajtott végre a zebegényi remete-kommandó, annak is a Zsuzsi fele. Mostantól tulajdonképpen csak egy kis lisztre van szükségünk, meg élesztőre, és viszlát, vigyorogva eléldegélünk idefent a domboldalon, a Dunán úszkáló hajókat számolgatva naphosszat...*
A nagyobbik vekni tésztájában (édes) lilahagyma van, a cipó pedig mézes-gyömbéres.
Durván fél óra gyúrás, fél óra kelés, fél óra sütés (175-220 fokon, a jó öreg légkeverős mikrónkban). Az íze, állaga, formája stb.: tökéletes!
Azt kell mondjam, hogy életem első negyven éve után, hiába zabáltam tonnákat belőle, csak most tudatosult, hogy: a kenyér a legzseniálisabb találmány a... a... kenyér előtti cuccok óta!
* Ööö, most szóltak, hogy ez még nincs egészen így, kéne pl. építeni valami házat ide esetleg a kutyaól helyett, amiben lakunk...