OK, bocs, semmi izgalmas, még nem ettük meg...
De meg akarjuk, szóval itt a kedvező alkalom, hogy a) megakadályozzatok, b) előidézzetek egy izgalmas gombamérgezést...
A kalapja 15-20 centi, és az itteni (cser)tölgyes (+ kőris) avarjából kelt ki 5-7 darab.
További fotók: picasaweb.google.hu/lunakid/MilyenGomba
(Az ideiglenes tippem a piruló galóca — ami a beszaratós neve ellenére ehető. Viszont nem mindenben hasonlít: ezeken kevés a pikkely (bár azokat az eső könnyen lemoshatja, és most folyton esik), ráadásul a lemezei megnyomorgatva nem pirulnak meg (bár ez is előfordulhat), ugyanakkor vannak rajta sötétebb, enyhén vöröses foltok kb. gyárilag is, és a tönkje kifejezetten piros belül, a tönk alja viszont kívülről nem kimondottan az.
Ami még érdekes lehet: frissen leszedve enyén avarszagú, de pár óra múlva iszonyú büdös, dögszagú lett!
Szóval nem tudom... Mindenesetre valami galóca lehet, úgyhogy nem sietek megenni, hacsak egy gombaszakértő rá nem kényszerít, mielőtt elszáradnak.)