Témák

» Kaja

Kakanapló - 3

2009.12.15. 19:12 | Csendes Gyerek | 5 komment

Most, hogy sok napig állni hagytam a "kísérleti berendezést", négy adag töltet után, határozottan állíthatom, hogy bizony, igenis, büdös lett. Nem nagyon, egyáltalán nem fordult támadólag a gazdája ellen, de a kezdeti romantikus pátosz — az üde fűrészporillat — elmúlt. Attól tartok, hogy a rendkívül előrelátóan szellőssé tett alsó réteget boldogan elfoglalta az utolsó adag vizelet, és egy kis anaerob rothadás vette kezdetét.

Ráadásul ugye a hordó kb. kint van a fagyban (annyira még nem vagyok elszánt, hogy be is hozzam; ez már csak a helyhiány miatt se menne, hacsak nem a tetején kajálnék utána...), szóval a komposztálódás beindulásának kb. esélye sincs (amúgy se lenne könnyű dolga; egy ilyen kis térfogatú, rossz aktivitású keverék erre nem feltétlenül a legideálisabb: sok papír, sok fűrészpor, és viszonylag tömör trágya, legalább egy Harry Potter kéne hozzá, hogy ebbe így télvíz idején életet leheljen), szóval azt hiszem, inkább tavasszal kell majd érdemi elvárásokat támasztanom a kísérlettel szemben.

Húzom egyébként itt a strigulákat, mint egy börtöncella falán: most tartok az 5. adagnál. Úgy saccolom, hogy (nettó) 3-4 hét, mire megtelik. Addig muszáj kitalálnom, hogy mi lesz utána (pedig jön közben még egy karácsony is stb., szóval elmegy majd sok értékes időm hülyeségekre... ;) ).

Címkék: teszt zöld zebegény alomszék

A bejegyzés trackback címe:

https://lunakid.blog.hu/api/trackback/id/tr61600504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Űrhajós 2009.12.15. 22:35:05

Vidd be a fűtött szobába, persze gázkéménnyel a szabadba.
Metán ---> robbanásveszély.
Vagy majd tavasszal, de akkor is javaslom a tartály hőszigetelését.
Septifos starterkultúra?

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2009.12.15. 23:04:11

@Űrhajós: Metánnak nem kéne képződnie, azt hiszem. Max. egy kis ammónia, de az meg szétbomlik hamar.

A septifos jó lehet, csak úgy rémlik, az folyadékben szeret lenni. Ez meg jobbára száraz.

A hőszigetelés tényleg jó lenne. De ha egyszer lesz fürdőszoba, akkor ez a probléma úgyis megoldódik.

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2009.12.15. 23:22:50

@Luna Kid: "Metánnak nem kéne képződnie" - mert ennek az egésznek az a lényege, hogy *aerob* korhadás menjen, ne anaerob rothadás. (Elvileg ammónia se nagyon kéne, de azt nehezebb megúszni, ha belepisil az ember.)

Kedves kutya · http://kedveskutyakertje.blogspot.com 2009.12.17. 13:14:22

Hú, én (elméletben) sokat foglalkoztam jövendő Leányfalu-Boldogtanyai alomszékemmel, amiből annyira amlékszem a vizelet kontra fűrészpor aránnyal kapcsolatban, hogy igyekezni kell vagy a vizeletet csak annyi mennyiségben az alomszékbe csinálni, hogy a fűrészpor be tudja maradéktalanul inni, vagy annyi fűrészport alkalmazni. Mert a fűrészpor cellulóza semlegesíti a pisiből lképződő ammónia vagy mi létrejöttét. Szóval a pisi-fűrészpor aranyaránya fontos. A HUMUSZ honlapján olvastam ezeket, ha jól emlékszem.

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2009.12.17. 22:45:44

@Kedves kutya: Igen, köszi, így van, a vizelet is számít, és figyelek rá, hogy azt minimalizáljam. További fűrészpor hozzáadásával eleinte könnyen lehet korrigálni, de ahogy nehezedik, és nő a nyomás, úgy nő a rothadás kockázata a legalsó bugyrok mélyén... (Épp most készül egyébként egy új bejegyzés róla, hogy visszajavult a helyzet, és elmúlt a bűz.)

Nagyobb talány nekem amúgy, hogy a vizeletet akár teljesen kihagyva is, hogyan kezd el lebomlani a "szilárd hajtóanyag"?!

Címkék

Interaktív...

  • Csendes Gyerek: @uploader: Ööö... Tudom, ezt akkor így a Hobótól kéne kérdeznem, hogy bocsánat, de amellett, hogy a szöveg eleve önellentmondás ("[a Vadászat] olyan... (2012.08.01. 11:55) Hogyan ölj?
  • Meluzina: Már itt is ez a hülye bezzegelés, meg az önrugdalás. Látszik, hogy LMP-s voltál:-) Egyénként Belgium meg Svédország le van szarva, hogy stílusos le... (2012.08.01. 10:52) Most válik el a szar a húgytól? :-o
  • Csendes Gyerek: @FEszter: Hehe, valami rémlik, de szerintem azt még nem láttam, kösz! (2011.12.01. 15:10) Legyen Ön is scientológus!
  • Olcsi-Bolcsi: Helló Sz! Látom híres emberek lettetek :-) Az index.hu a föoldalon hozta a rolatok készült videót. Kitartás! (2011.11.18. 21:56) Vihar a biliben
  • BYS: @[INDAPASS_ERROR] *** stale user!: Érjek csak haza! Megtudod hogy hol lakik az Úristen! Börtönben, mi? Nem te voltál, átvitt, meg szimbólum? (2011.07.17. 15:52) Hazafiatlan bejegyzés
  • Csendes Gyerek: @Fehérnyúl: Bakker, hazudtam megint... Egyszerűen nem bír úgy alakulni az életem, hogy abból itt egy ilyen... folyamatos áramlást... tudjak biztosít... (2011.06.26. 12:14) Szegény embert az állam is nyúzza
  • Fehérnyúl: Ezt a bejegyzést annyira szeretem... (2010.12.21. 21:27) Titok lappang...
süti beállítások módosítása