Témák

» Kaja

Szarul vagyok

2010.01.14. 18:43 | Csendes Gyerek | 17 komment

Itt ücsörgök a gépnél (ill. többnyire csak fekszek (aki még le van maradva egy kicsit, vagy túl finnyás, annak: "fekszem")), és érzem a vállamon a felelősség egyre nehezedő súlyát, és szörnyen nyomaszt, hogy már jóideje nem teszek úgy, mintha valami érdekes történne velem, de még mindig nem vagyok elég jól, hogy tisztességesen ellássam itt a látványaszkéta-feladataimat.

Tartok tőle, hogy a múltkori földönkívüli kalandom utóhatásait nyögöm. Sőt, sajnos azt kell mondanom, nem lehet kizárni, hogy esetleg teherbe is estem tőlük. (Az ún. "hagyományos", földi emberek számára készülő terhességi tesztekkel ezt nem lehet kimutatni, úgyhogy azt ne is javasoljátok. UFÓ-tesztje pedig csak a NASA-nak van; már meg is rendeltem az Amazonon, csak mire ideér... Addig is, meg kéne néznem az Alient. Mindig is untam ezeket a filmeket, de valahogy most olyan jól esne újranézni őket... És venni kéne még egy kis uborkát, mert tegnap megettem az utolsót. Fura, egy hete még tele volt az üveg.)

Apropó, egy pillanat...

Te rohadék! Igen, te, akinek ide kitettem a pofájáról a fotót, igen, jól látod! Ha olvasod ezt, és ha tényleg gyereket csináltatok nekem, egyet mondhatok: nektek annyi! Ha meglesz a túlélőkésem, kifilézlek, felszecskázlak, szét... ööö... szanaszét... váglak benneteket! Na, mindegy, majd még beszélünk erről!...

Nem akarok túlzásokba esni, de azért esek: úgy látszik, egyszer teszem ki innen a lábam hosszabb időre, és tessék, bele is rokkanok, ráadásul a telek is azonnal tönkremegy...

Ja, mert a múltkori "vadkárokhoz" még:

- A ház mögötti műanyag szemetes zsákot cafatokra tépték az éhes kóbor macskák (akik, tartok tőle, egyre kevésbé kóborak, mint amennyire éhesek, ráadásul számszakilag is kimutathatóan egyre többen vannak), és minden ehetetlen dolgot, amit találtak benne, egymástól egyenlő távolságra szépen elhelyeztek a telekhatáron belül. (Mivel csak ehetetlen dolgok voltak benne, ez természetesen a zsák teljes tartalmát jelenti.)

- A vaddisznók nemcsak a kajszifámat fűrészelték ketté, hanem a szó legszorosabb értelmében felszámolták a tűzrakóhelyemet is! Ezt úgy kell érteni, hogy a vas bográcstartó rúd kivételével nemes egyszerűséggel megszűnt létezni az egész: a tűztér mészkődarabokból rakott szegélye, de még maga a hamu is, mondjuk úgy: "elkerült a helyéről", a 6-8 farönk ülőke szanaszét borongatva és félretúrva, az egyik (pont amelyiken a laska-készleteim termettek!) legurult a domboldalról is. És nemcsak hogy szanálták a létesítményemet a rohadékok, hanem mindenféle egyeztetést megkerülve egy kibaszott élményfürdőt csináltak maguknak a helyén!... (Majd teszek fel róla fotót, és szólok valamelyik zöld szervezetnek is, hogy tiltakozzunk a büdös vadállatok elképesztő pofátlansága ellen!)

Attól tartok, tényleg meg kell tanulnom ölni... Vagy kerítést foltozni. Majd meglátom, amelyik könnyebb... ;-o

Címkék: szolgálati közlemény állat zebegény

A bejegyzés trackback címe:

https://lunakid.blog.hu/api/trackback/id/tr941672671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Toto_ 2010.01.16. 12:57:38

Vadkár ellen a javaslatom: kutya. Nagytestű, lehetőleg kettő, és szuka.
Előnyei: többet macska nem lesz a környéken, mindig lesz otthon egy igaz barátod aki megvéd ha kell és nem pofázik bele semmibe, és védenek a legnagyobb veszély, az ember ellen.

Nemrég jöttem vissza Székelyföldről, a Hargita oldalában laktunk konkrétan az erdőben mindentől messze, két szép nagy kutyája volt a gazdának, aki csak velünk volt barátságos.

_Toto_ 2010.01.16. 13:00:21

Btw: azok a székely kutyák ott a vaddisznót és a medvét is távoltartották. Igaz mesélte a gazda, hogy volt olyan kutyája akit széttépett a medve - gyakorlatilag a kutya feláldozta magát a gazdájáért.
Na, erre embertől ne is számíts.

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2010.01.16. 13:04:14

@_Toto_: Bizony, bizony, nagyon jó, amit mondasz! Csak azért nincs még kutyám, mert épp most döglött meg a második kísérleti krumplim is... Ráadásul kizárólag azért, mert kihagytam két hét babusgatást. Egy kutya pedig komplikáltabb, mint egy krumpli, szóval: egyelőre egy újabb nehéz függőség lenne.
De tervben van! Ha eljutok odáig magammal, hogy ne nyomasszon a felelőssége, és ha megtalálom a módját, hogy áthidaljak sok napos távolléteket, akkor lesz is.

_Toto_ 2010.01.16. 13:22:49

Ez tényleg kérdéses.
Nem tudom meg tudsz-e kérni valakit, hogy vigyen fel naponta valami kaját nekik, esetleg gonosz módon fel lehet bérelni egy erre alkalmas homo sapienst. :))

A felelősség más tészta, tényleg sok munka van néha egy-egy kutyával, etetni, fogalkozni kell vele, tanítgatni, és valszeg a kezdeti időkben ő is szét fog borogatni sok mindent, meg oda kakál ahova nem kellene, amíg nem tanulja meg mit szabad neki és mit nem.

De annyi szeretetet tudnak adni azok a szőrös dögök, hogy az hihetetlen. :) És ugye csak nyugodtabb az álom, ha tudod, ott kint két nagydarab cimborád azonnal felriad ha valami vagy valaki a közelben jár.

Balassa László (törölt) 2010.01.23. 15:35:49

Adjon Isten!
Vadisznót egy tacskó is távol tartja de nem egyszerübb egy jó kis íj? Ha egyet kilősz a többi egy darabig nem megy arra neked meg lenne vagy 60 kilónyi szín hús ami jóval egészségesebb mint a bolti hús de ha más nem jó cserealapot képez bármilyen zöldségre....csak előtte gyakorolj mert ha nem szív tüdő lövést kap akkor baktathatsz utána, és mikor megtalálod jó eséllyel még életben lesz, úgyhogy szükséged lehet egy késre, hogy megadd a kegyelemdöfést neki....
Egyébként gebedj meg pont azt csinálod amit mi kezdünk itt a világ másik felén! pffff :)
szép dolog.......
Üdv
A Balassa

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2010.01.23. 15:58:27

@Balassa László: Fogadjisten!

A tacskóval az a baj, hogy pillanatok alatt megdöglik... Már a két kísérleti cserepes krumplimnak is annyi, pedig az állítólag sokkal türelmesebb házi kedvenc... Az íj viszont nagyon jó ötlet, valami hasonlón (csapda, dárda, ökölharc...) egyre többet gondolkodom én is.

Egyébként hol az az itt, a világ másik felén? Csinálhatunk egy ilyen "szakmai" hálózatot, hmm?...

Balassa László (törölt) 2010.01.23. 21:18:55

Katalániában tervezzük egy terület megvásárlását és egy modern Jurta lerakását otthon nem merném mert valami megszállott még politikai állásfoglalásnak venné és rámgyújtaná....mi hundertwasser életstílusát találtuk követendő példának így nejemmel együtt egy egyszerűbb élhetőbb életet szeretnénk kialakítani.....nem ifejezetten csak a környezet védelmében hanem mert eléggé tele lett mindenünk azzal a sok zöldséggel ami a tv-ből meg az emberekből dől...hatodik éve nem nézünk tv-t (csak dvd) és nyugodtabak is vagyunk...most is egy kisfaluban lakunk a tengerparton de a Jurta a nagy álom :)
A csapda az olyan gerinctelen....állj szembe azzal amit elpusztítasz. a Dárda jó ötlet csak nehézkes a kezelése...az íj egy középút magunk is azzal vadászunk ha alkalom adódik rá....ha tiszta lövést adsz le akkor pillanatok alatt végez az állattal anélkül hogy sokkot kapna a dörrenéstől ha gyomron vagy egyéb helyen kapod el akkor sajnos szenved 5-10 percet....nem többet mert a megfelelő vadászhegy akkora sebet nyit hogy gyorsan kivérzik. Nem szeretem általában a sportvadászatot de az sem normális hogy az emberek azt hiszik a hús a cba-ban terem a polcon....mindenesetre a vaddisznó veszélyes és pillanatok alatt végez egy emberrel ha a támadás mellett dönt....
Üdv:
A Balassa

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2010.01.23. 23:35:06

@Balassa László: Hát ez nagyon jól hangzik! Remélem, fogjuk látni a blogon is előbb-utóbb! Pláne, ha fotók, ugye... ;)

"A csapda az olyan gerinctelen....állj szembe azzal amit elpusztítasz" - Vitatkoznék: ha már egyszer elpusztítod, onnantól már annyira antropomorf tévelygés a módszertanon sirnkozni... A természetben egyetlen ragadozónak sincs ún. "lelkiismerete". Ölni: muszáj. Szabályok: nincsenek.

A lényeg sokkal inkább ez: csak akkor ölj, ha különben elpusztulnál!

Balassa László (törölt) 2010.01.23. 23:50:17

azt hiszem egy vaddisznóval szemben mire meggyőződsz arról hogy ölnöd kell mert különben elpusztulsz már nemigen marad időd ölni :) Gyors a szemétje te pedig sokkot fogsz kapni ha neked rohan ergo hibázni fogsz...ő nem :) sok tapasztalt vadász elhibázza a támadó malacot... :)
egyébként ritkán támad csak ha sarokba szorul vagy közel a család...mármint az övé....
én azon gondolkodtam el hogy mennyire korrekt dolog az, hogy húst eszem de a mocskos munkát másra bízom...

_Toto_ 2010.01.24. 01:14:41

Nocsak, egyre érdekesebb számomra a kommentek folyama. :)

Balassa László: respect a tervért, ne hagyjátok magatokat eltántorítani. Én is ilyesmin kezdtem el gondolkodni pár hónapja, de társam még nincs hozzá, egyedül meg nem vágok bele. :)
Az íjászkodást én is elkezdtem, erősen kezdő vagyok még, de íjam azért már a van. (Grózer-féle "Magyar alap" 42 fontos, vadászni ezzel azért nem lehet)
Érdekes, a tévé előfizetést 3 éve én is lemondtam, az agyam tiltakozott az onnan ömlő igénytelen mocsokáradat ellen, főleg a reklámok idegesítettek halálra.
Az egyetlen etikus vadászatni formának én is a vadászíjászatot tartom. Nagykaliberű, többlövetű puskával magaslesről távcsővel lemészárolni az állatot, etikátlannak tartom. Tessék érte megküzdeni, az íjászat ilyen. Lőfegyverrel minden hülye tud lőni, az íjászat az viszont más.
Húst egyébként én nem eszem egy ideje, pont azárt mert magát a húsipart végtelenül embertelen és barbár dolognak tartom.
Érdekes, mert egyébként a lőfegyvereket kedvelem, és egy dolog hogy én céllövészetre használom, de ugye nem arra tervezték...

_Toto_ 2010.01.24. 01:30:50

@Luna Kid:

"Vitatkoznék: ha már egyszer elpusztítod, onnantól már annyira antropomorf tévelygés a módszertanon sirnkozni..."

Kicsit én is vitatkoznék. :)
Egyes módszerek számomra azért etikátlanok, mert vagy felesleges szenvedést okozhatnak az állatnak (ld. csapda) vagy nem adnak az állatnak esélyt sem a menekülésre. Pl fentebb említett nagykal puskák. Ezekkel 4-500 méterről is játszi könnyedséggel elejthető egy vad, ami a szuperszonikus nagykaliberű lövedékek miatt előbb összerogy és kimúlik, mielőtt meghallhatná a lövés hangját.
Az erdő, a természet az ő világuk, ott én idegennek és etikátlannak tartom az ember által készített messziről és precízen gyilkoló tűzfegyvereket. Pláne, ha azért megyünk be a vadak ő világába, hogy elvegyük az életüket és a megegyük a húsukat.

Balassa László (törölt) 2010.01.24. 10:39:43

nosza 42 fontos ijjal röhögve kilőhetsz egy vaddisznót magam 55-el játszom megfelelő heggyel és húzással (tehát végighúzod az ijat mivel a max sebességet az utolsó centiken kapja meg) átsuhan rajta a vessző hacsak nem kapod gerincen....
A csapdával az a baj hogy ha egyszer látod az állatot benne amíg él akkor többet nem akarsz hallani csapdákról....
A fegyver dörrenését az első áldozat valóban nem hallja feltéve ha jó a lövés de ritka eset ha csak egy áldozat van sajnos ....

_Toto_ 2010.01.24. 11:49:25

@Balassa László: az igaz, egy vidám kis erdei mészárlásnál valóban nem egy vadat ejtenek el, és a fácánozás közbeni folyamatos lövöldözésbe pedig a többi állat kap sokkot. Ez igaz.

Kicsit off, de durva álmom volt, mikre képes a tudatalatti. Azt álmodtam hogy az erdő-mező szélén álló kis házam mellett elcammog egy medve. Két kutyám nekirohan, az egyiket széttépi, de nekem még pont van időm rá, hogy előkapjam a söripuseket, betöltsek remegő kézzel két brennekét (szép nagy 70-es kaliberű ólomdarab), és közelről mellbe duplázom a támadó medvét.(hol az istenben volt a másik kutya?? :) ))

Balassa László (törölt) 2010.01.24. 11:58:55

brennekével medvére :))))) veszélyes móka :) bár van egy fószer valahol amerikában aki vadászkéssel öl évente egy egy medvét......

_Toto_ 2010.01.24. 19:43:35

@Balassa László:

Igazság szerint elég kevésszer lőttem brennekével, lőtéri körülmények közt ugye minek.
Elvileg a 12/70-es brenneke a vaddisznót megborítja (bár kisebb kaliberben nem tudom, hogy van-e egyáltalán), a medve két vaddisznónyi, tehát egy dupla brenneke már csak elég kell legyen neki. :))

Balassa László (törölt) 2010.01.24. 19:51:39

Azért ha biztosra akarsz menni inkább golyóssal a brenekke valóban nagy kaliber de a csőtorkolati sebesség ellenérre nagyon lassulós végsó esetben persze működhet mi lőtéren tigrissöréttel lőttünk fbi táblára na ott se sok maradt :)))
Érdemes a Nitro Express hatásbemutatóját megnézni az valami megdöbbentő....
jól értem hogy te kint élsz székelyföldön? ha igen fenyővized van???? :)))))

Címkék

Interaktív...

  • Csendes Gyerek: @uploader: Ööö... Tudom, ezt akkor így a Hobótól kéne kérdeznem, hogy bocsánat, de amellett, hogy a szöveg eleve önellentmondás ("[a Vadászat] olyan... (2012.08.01. 11:55) Hogyan ölj?
  • Meluzina: Már itt is ez a hülye bezzegelés, meg az önrugdalás. Látszik, hogy LMP-s voltál:-) Egyénként Belgium meg Svédország le van szarva, hogy stílusos le... (2012.08.01. 10:52) Most válik el a szar a húgytól? :-o
  • Csendes Gyerek: @FEszter: Hehe, valami rémlik, de szerintem azt még nem láttam, kösz! (2011.12.01. 15:10) Legyen Ön is scientológus!
  • Olcsi-Bolcsi: Helló Sz! Látom híres emberek lettetek :-) Az index.hu a föoldalon hozta a rolatok készült videót. Kitartás! (2011.11.18. 21:56) Vihar a biliben
  • BYS: @[INDAPASS_ERROR] *** stale user!: Érjek csak haza! Megtudod hogy hol lakik az Úristen! Börtönben, mi? Nem te voltál, átvitt, meg szimbólum? (2011.07.17. 15:52) Hazafiatlan bejegyzés
  • Csendes Gyerek: @Fehérnyúl: Bakker, hazudtam megint... Egyszerűen nem bír úgy alakulni az életem, hogy abból itt egy ilyen... folyamatos áramlást... tudjak biztosít... (2011.06.26. 12:14) Szegény embert az állam is nyúzza
  • Fehérnyúl: Ezt a bejegyzést annyira szeretem... (2010.12.21. 21:27) Titok lappang...
süti beállítások módosítása